SAMSUNG

Začelo se je...
Na severnem obrobju Ljubljane, kjer se mesto zlije v travnike in polja, kjer se nahajajo pomembna črpališča podtalnice za ljubljanski vodovod si človek niti zamisliti ne more, da je od centra slovenske prestolnice oddaljen komaj 6 km; in tu, sredi vasi Kleče, stoji Končeva kmetija.
Sem, na kmetijo Pr` Konc, se je leta 1837 priselil Anton Čemažar iz Selške doline. Počasi so si on, njegov sin Jernej ter nato vnuki in pravnuki širili prostor. Leta 1904 so postavili novo stanovanjsko hišo, v kateri danes živimo tudi mi. Ustvarili so si možnosti za preživetje, nam pa ponudili priložnost za razvoj kmetije v današnjem času.

Iz integriranega v ekološko...
Naši starši so nas vzgajali v ljubezni in spoštovanju do zemlje in tako smo podedovali občutek odgovornosti za ohranjanje narave. Zato smo leta 2008 začeli s preusmeritvijo iz integriranega načina kmetovanja v ekološki. Od leta 2010 pa tudi redno pridobivamo certifikat za ekološko kmetovanje (evidenca certifikatov ekološkega kmetovanja).
Obdelujemo približno 25 ha zemlje. Na njej gojimo krmne rastline, različna žita, ajdo in zelenjavo. V hlevu s prosto rejo je govedo, od tega 20 krav molznic, poniji, v svinjaku prašiči in v kokošnjaku kokoši; prav tako kot govedo, oboji vzrejeni po načinu proste reje.
Da bi ljudem, ki nas obiščejo in želijo dobiti naše lastne domače pridelke in proizvode, lahko ponudili kar največ na enem mestu, smo leta 2011 doma odprli trgovin`co.

certifikat

ekološki-prkoncekološki2

prkonc

Živeti domačnost...
Ponujamo mleko in mlečne proizvode, mlevske proizvode, jajca, kruh in zavitke. Peka kruha poteka na tradicionalen način v krušni peči . Ponujamo tudi zelenjavo, ki je pridelana na naših njivah in je izključno sezonska.
Ljudje radi prihajajo na našo kmetijo, kjer jim ne ponujamo samo svoje pridelke in izdelke, ampak tudi toplino in domačnost.
Logotip naše kmetije - hlebec kruha na prtu, je kopija motiva, vklesanega v podboj vhodnih vrat Končeve hiše.
Kmetija ima naslednike, ki želijo vztrajati na tej poti, razvijati nove ideje in s kvaliteto zagovarjati ekološki način kmetovanja.

11 Comments on “

  1. Pingback: sex
  2. Pingback: izmir travesti
  3. Pingback: hd porno izle
  4. Pingback: istanbul travesti
  5. Pingback: porn
  6. Pingback: kralbet
  7. Pingback: yasam ayavefe
  8. Pingback: child porn
  9. Pingback: child porn

Comments are closed.